PROMOTIE - 12 serii de planse la 59 ron / plata ramburs Posta Romana / pentru detalii Click mai jos

promotie 59 ron

Planse de colorat animale preistorice

Planse de colorat animale preistorice
poti achizitiona, direct de pe site, seria de planse de colorat, la pretul de 1 euro + tva, plata prin sms, VEZI DEMO

duminică, 23 mai 2010

educatia prescolarului

Educatia si disciplina sunt fundamentale in dezvoltarea prescolarului, deoarece aceasta perioada reprezinta baza formarii ca adult. Intre 3 si 6 - 7 ani copilul invata si asimileaza informatiile rapid, creierul sau facand conexiuni ce vor dura pe toata durata vietii. Prescolarii se afla la varsta la care reusesc sa urmeze reguli simple, indeplinesc instructiunile parintilor, au autocontrolul necesar pentru a astepta pentru lucrurile pe care si le doresc si isi gestioneaza frustrarile produse de situatiile care nu le sunt pe plac. Comportamentul neadecvat la prescolar este intentionat, iar acest lucru se intampla din diverse motive - gelozie, lipsa atentiei, stres, etc. Parintii trebuie sa inteleaga ca atentia lor este o unealta foarte importanta pentru copil. Acesta isi doreste atentia parintilor, fie ea pozitiva (recompensare) sau negativa (iritare, tipat). Din acest motiv, este important pentru parinti sa nu le acorde copiilor atentie in timp ce au un comportament inadecvat, sau imediat dupa. Prin urmare pauza si izolarea prescolarului sunt unelte disciplinare utile.
Perioada prescolara poate fi impartita in trei subperioade:
1. Prescolaritatea mica (3-4 ani), caracterizata printr-o crestere a intereselor, a aspiratiilor si a aptitudinilor implicate in satisfacerea placerii de explorare a mediului.
2. Prescolaritatea mijlocie (4-5 ani), cu procese de crestere pentru copil : se intensifica dezvoltarea limbajului, jocul devine o activitate de baza, curiozitatea devine mai ampla si abordeaza mai pregnant relatiile dintre fenomene.
3. Prescolaritatea mare (5-6 ani), cand copilul manifesta o mai mare forta, agilitate, inteligenta ; capacitatea de invatare devine activa si este dublata de interese de cunoastere.
Pentru parinti, scopul disciplinei la prescolar trebuie sa fie impartasirea cunostintelor despre lucrurile si valorile esentiale ale vietii, care converg spre la armonie. Comunicarea dintre parinti si copii este foarte importanta - prescolarul trebuie sa stie ce asteptari au parintii de la el, la aceasta varsta copilul fiind suficient de "matur" pentru a procesa aceste informatii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 PLANSE DE COLORAT. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree